...

Femke Lobach

‘It is lonely at the top’, een cliché maar zo waar. Iedere leider, of je nu topsportcoach of executive bent, heeft behoefte aan een klankbord. Iemand bij wie hij of zij gevoelige onderwerpen kan bespreken. Of het nu over de organisatie, de functie, het team of het politieke spel gaat.

Leiderschap coaching:
Authentiek leiderschap ontstaat vanuit verbinding met jezelf en met de anderen. Onder verbinding versta ik dat je jezelf moet kennen, inclusief jouw schaduwkanten of valkuilen. Is dit niet het geval dan loop je in de begeleiding van teams tegen beperkingen, weerstand of grenzen aan. Waarom neemt een team niet zelf verantwoordelijkheid? Hoe ga jij om met confrontaties en conflicten in het dagelijks leven? En wat voor gevolgen heeft dit voor de samenwerking binnen het team? Hoe kwetsbaar durf je zelf te zijn in jouw leerproces? Hoe ga je zelf om met kritiek? Er zijn legio voorbeelden en ervaringen uit de praktijk van sport, bedrijfsleven en overheid waarbij de leider, manager of coach zelf uiteindelijk onbewust de beperking van de groei, ontwikkeling en verandering bleek te zijn.

Pas als je dit herkent, kun je ermee werken en heb je begrip voor dat deel bij anderen. Hierdoor ontstaat er verbondenheid met elkaar, waardoor het team groeit naar een beter resultaat. Misschien zelfs een resultaat waarvan je hiervoor nooit had gedacht dat het haalbaar is.