authentiek

Authentiek leiderschap (met BIRKMAN)

Voor wie is het?

Voor iedereen binnen organisaties die zijn of haar persoonlijk leiderschap wil verstevigen en verdiepen.

Wat leer je?

Er bestaat geen eenduidige en concrete set competenties voor een goede leider. Ze komen in alle soorten en maten voor. Dat ligt anders bij ‘managers’. Management is tastbaarder en veelal aan te leren. Maar leiderschap, dat komt van binnenuit. Dat is niet zomaar te kopiëren. Iedereen kan wel een paar mooie voorbeelden opnoemen van ‘écht leiderschap’ dat door iemand in zijn omgeving werd vertoond. We voelen wel wat het is, maar om het precies te omschrijven, dat is wat moeilijker. Moed, standvastigheid, eerlijkheid, al die begrippen hebben er wel mee te maken. Er is wel één belangrijke eigenschap die de bron is van al die andere: authenticiteit. Mensen ervaren leiders in de eerste plaats als authentiek, of ‘zichzelf’… In het ‘rollenspel’ binnen organisaties is dat lang niet altijd even gemakkelijk! Maar mensen die vaker authentiek zijn in dit spel voelt men wel degelijk als ‘leiders’!

In deze drie- of vierdaagse training werk je aan het ontwikkelen van jouw authenticiteit. Je leert eerst je eigen profiel kennen op basis van de Birkman methode. Vervolgens leer je eigen levensloop als inspiratiebron in te zetten en leiderschap vanuit het verleden, via het heden naar de toekomst toe opnieuw in te vullen. Je eigen plan en strategie waarop je vanuit authenticiteit privé en werk integreert en combineert. In deze training volg je een persoonlijk, confronterend en inspirerend programma waarbij je met behulp van ervaringsgericht leren- , opstellingen en voice-dialogue technieken tot de essentie komt van ‘waar jouw leiderschap zit’… We beschouwen leiderschap daarmee niet als een of ander zweverig doel op zich: alles valt of staat met het effect dat je ermee bereikt, in de eerste plaats binnen de organisatie waarin je werkt.


Wat is het resultaat? 

Na deze ochtend/ middag:

  • Weet je wat authenticiteit en persoonlijk leiderschap voor jou betekent;
  • voel en weet je duidelijk wie jij als leider bent;
  • Weet je hoe je ongeacht de druk van buiten toch dichtbij jezelf kunt blijven vanuit je eigen persoonlijke waarden;
  • kun jij je concreet voor de geest halen hoe en wanneer je anderen kan inspireren en leiden, zowel binnen werk als privé.
  • Connecting the dots: leer je verleden, heden en toekomst te verbinden vanuit je eigen levensverhaal;
  • Weet je wat je concrete volgende stappen zijn hoe je jouw leiderschap in de praktijk kunt brengen;

Programma

De training 

De training is ontwikkeld als drie- of vierdaagse training. De training kan ook een op een als persoonlijk coachingsprogramma van 4 sessies van 2 uur worden gegeven. De training/coaching kan zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven worden. Voor de LHV bestaat er ook een masterclass-versie van een dagdeel toegespitst op artsen.


De trainer

Een van de Yelllow-trainers